mobilne menu
facebook poradniat
analiza skladu ciala

Analiza
Składu Ciała

indywidualna konsultacja diagnostyczna

Indywidualna
Konsultacja
Diagnostyczna

indywidualny trening zywieniowy

Indywidualny
Trening
Żywieniowy

kurs odchudzania i zdrowego odzywiania

Kurs Ochudzania
i Zdrowego
Odżywiania

warsztaty i szkolenia

Warsztaty
i Szkolenia

Deser bez pieczenia

z sezonowymi owocami

Składniki (na mniejszej wielkości blaszkę):

Na spód:
• 60 g migdałów,
• 140 g suszonych daktyli,
• 70 g mąki kokosowej,
• opcjonalnie: odrobina aromatu migdałowego.

Na krem :
• 100 g suchej kaszy jaglanej,
• 2 szklanki mleka roślinnego (sojowe, owsiane, kokosowe),
• 1/4 szklanki ksylitolu lub 3 łyżki miodu,
• puszka mleczka kokosowego (400 ml tylko tą twardą część) zostawionego na noc w lodówce,
• szczypta soli morskiej,
• odrobina aromatu waniliowego i cytrynowego (lub sok z cytryny)

Na wierzch:
Ulubione sezonowe owoce, np. borówki, truskawki, maliny.


Przygotowanie:

1. Do rondelka z grubym dnem wsypać kaszę (wcześniej ją wypłukać pod wodą), ksylitol/miód oraz szczyptę soli i aromaty wszystko zalać mlekiem i gotować na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.

2. W tzw. międzyczasie do miksera wsypać migdały i mąkę kokosową. Wszystko zmiksować na drobną mączkę.
Daktyle zalać ciepłą wodą i moczyć przez parę minut. Następnie odsączyć i dodać je do zmielonych migdałów i mąki kokosowej. Wszystko razem zmiksować na wysokich obrotach miksera/blendera na kleistą masę.

Jeśli masa się kruszy dodać jeszcze 1 lub 2 łyżki wody i zmiksować ponownie.
Formę na tartę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć spód
i brzegi formy przygotowaną masą. Odstawić do lodówki na 30-60 minut.

3. Kiedy kasza wchłonie większość mleka i będzie bardzo miękka, zdjąć ją z ognia i zmiksować na gęsty krem, dodając stałą część mleczka kokosowego.

4. Krem wylać na spód i udekorować ulubionymi owocami. Odstawić do wystudzenia, następnie schłodzić w lodówce przez min. godzinę.

CAŁE CIASTO MA 2140 kcal i daje 10 porcji, 1 porcja to ok. 214 kcal
wegański deser, daktyle, migdały, mąka kokosowa, ciasto bez pieczenia kod qr - tabela kaloryczności

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Wypełnij poniższy formularz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Poradnię Odchudzania i Odżywiania Tibique moich danych osobowych udostępnionych w zapytaniu przesłanym poprzez formularz kontaktowy w celu obsługi tego zapytania. O zasadach na jakich przetwarzamy Państwa dane osobowe informujemy zgodnie z RODO w: Polityce Prywatności.

Wyślij

PORADNIA

Odchudzania i Odżywiania Tibique

Nawrot 84/86 lok.15 (1 piętro)
Łódź 90-046

tel. +48 504 994 348

mail. kontakt@poradniat.pl

Desing by hokito